logo
 

Business Coaching & Interim Management

Het draait bij Business Coaching om een goed onderbouw plan en nieuwe focus

“Als Steve Jobs naar de markt geluisterd had,
belde u nog steeds met een Nokia”
-Unknown-

Business coaching

Ondernemers hebben vaak behoefte aan nieuw inzicht en willen met een objectieve partij sparren en kijken waar zij staan. Het maakt niet uit of het om een startende onderneming gaat of een bedrijf dat al jarenlang succesvol is. Als ondernemer ken je alle medewerkers, activiteiten en klanten goed. Ondanks dat de resultaten prima zijn, kan er toch een onderbuikgevoel aanwezig zijn, dat aangeeft dat het waarschijnlijk beter kan.

 

Met business coaching bied ik ondernemers extra inzicht, door samen met hen naar hun bedrijf te kijken. Welke beslissing is de beste, wat moet er aangescherpt worden en welke nieuwe weg biedt toekomst? Samen zoeken wij naar een goed onderbouwd plan en een juiste focus.

 

Succesvol ondernemen is niet alleen een kwestie van het beste idee, een ruim marketingbudget of een groot sociaal netwerk. Het hangt ook niet af van de hoeveelheid kennis en ervaring. Succesvolle bedrijven hebben één ding gemeen; zij hebben een duidelijke focus, een plan, een Zelfsturende Gedachte©. En een goed plan begint bij keuzes maken.

 

Ik heb veel ervaring in commercieel en operationeel management en als coach kijk ik met open vizier naar het waarom, hoe en wat iemand doet. Ik stel kritische vragen over alles wat ik waarneem; van cijfers tot activiteiten en werkzaamheden en van de markt tot klanten en medewerkers. Zo kom ik tot de bedrijfskern en kan vervolgens helpen om focus aan te brengen en de energie en aandacht te richten op activiteiten die het bedrijf succesvol gaan maken. Durf te kiezen, zo nodig voor verandering en nieuwe uitdagingen.

 

Spreekt het concept business coaching aan?

 

Commercieel management

Elke directeur, eigenaar of ondernemer kan met zijn organisatie in een situatie terecht komen waarbij (tijdelijke) ondersteuning door een extern commercieel manager gewenst of noodzakelijk is. Zo’n behoefte kan ontstaan op basis van herstructurering, herpositionering of uitbreiding. Met jarenlange ervaring in commercieel management kan ik als organisatiecoach hierin wat betekenen en kijk ik graag gezamenlijk naar mogelijkheden, kansen en struikelblokken.

 

Daarnaast groeit bij maatschappelijke instellingen en non-profit organisaties steeds vaker de behoefte om meer commercieel te denken en te handelen. Afschaffing van subsidies en toegenomen concurrentie bepalen deze noodzaak. Er ontstaat behoefte naar specifieke kennis om de transitie naar commercieel beleid in gang kan zetten. Ook in dat geval kan ik als organisatiecoach met brede commerciële ervaring, een steentje bijdragen.

 

Meer weten over de voordelen van support van commercieel management?

 

 

 

Operationeel management

Veel organisaties kennen momenten van instabiliteit. De zittende leiding zal alle zeilen bij moeten zetten om de organisatie draaiende te houden, waardoor er geen tijd en focus meer is om rustig naar structurele lange termijn oplossingen te kijken. Er kan zelfs sprake zijn van een bepaalde mate van bedrijfsblindheid, waardoor het moeilijk is om een situatie objectief te beoordelen.

 

Verstandige leiders schromen niet om in zo´n situatie deskundige hulp van buitenaf in te schakelen, zodat zij focus op de toekomst krijgen en objectief naar de situatie kunnen kijken. Daardoor wordt een organisatie weer in werking gezet en zal het zich krachtig ontwikkelen.

 

De belangrijkste professionele vaardigheid van mij als interim professional en organisatiecoach is, dat ik waarde toevoeg op het moment dat dit in een organisatie nodig is. Natuurlijk met het lange termijn belang van de organisatie als uitgangspunt.

 

Behoefte aan een tijdelijke interim oplossing?