logo
 

Over ResZet

Over ResZet

“Als we niet weten naar welke haven we koers zetten, is geen enkele wind gunstig”
-Lucius Annaeus Seneca-

Mijn naam is Norbert Smeink, (organisatie)coach en oprichter van ResZet. Met ResZet laat ik mensen en organisaties succesvol functioneren, doelen en resultaten behalen op basis van zelfsturing. Dat levert niet alleen een positieve bijdrage aan het welzijn van de maatschappij, maar daardoor komen zij ook meer tot groei.

 

Vanuit mijn eigen focus om doelen te stellen vind ik het belangrijk dat iedereen, mensen en organisaties, een eigen doel in het leven heeft. Ik ben ervan overtuigd dat de wijze waarop mensen en organisaties in staat zijn hun acties richting en vorm te geven, bepalend is voor het halen van deze doelen en het succes. Daarbij hoort het nemen van verantwoordelijkheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en handelen.

 

Met ResZet ondersteun ik mensen en organisaties tot een effectieve, krachtige zelfsturende gedachte te komen. De Zelfsturende Gedachte© als richting gevend voor het behalen van een persoonlijk of organisatie doel. Mijn rijke ervaring in het bedrijfsleven op het gebied van persoonlijke-, professionele- en organisatieontwikkeling, deel ik graag met anderen.

Wie is Norbert Smeink

“Just when I found out the meaning of live, they changed it”
-George Carlin-

Geboren in een ondernemersgezin, groeide ik op in Bussum. Commercie heeft mij vanaf het begin getrokken en na een mislukt maar leerzaam avontuur op de HEAO startte ik in 1988 als accountmanager in het familiebedrijf Konica Minolta Business Solutions (voorheen KN BV), waar ik later verschillende commerciële en leidinggevende posities vervulde. In 2006 maakte ik de overstap naar het beursgenoteerde Factotum BV, waar ik Director Sales & Operations werd. In 2012 werd ik Manager Channel & Business Development bij de Japanse multinational Ricoh International.

 

In mijn gehele carrière heb ik meerdere bedrijfsculturen van dichtbij meegemaakt en spelen de factoren mens en organisatie altijd een centrale rol. In deze periode heb ik ervaren dat een goede afstemming tussen mens en organisatie belangrijk is. De juiste combinatie leidt tot persoonlijk en professioneel welzijn en de beste resultaten.

 

De afgelopen jaren heb ik mij persoonlijk ontwikkeld en volgde ik opleidingen op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en specialiseerde ik me tot organisatiecoach. Ik heb een doelgerichte, onderzoekende en analytische instelling en houd van nieuwe ontwikkelingen. Een sterk inlevingsvermogen, goed luisteren en het stellen van kritische vragen, dragen bij aan een passende oplossing.

Mijn aanpak

Samen met de coachee of organisatie werk ik naar een door hen zelf geformuleerd doel toe gebaseerd op persoonlijk eigenaarschap van het onderwerp Dit werkt motiverend en is effectief. Tijdens het coachen draait het om wederzijds vertrouwen en respect en een directe manier van communiceren. Dat kan leiden tot confrontatie en provocatie, maar altijd met een gezonde dosis humor.

 

Meer weten?