logo
 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke Ontwikkeling begint bij jezelf

“Ik hoef geen beeld te maken, het zit in de steen;
ik hak alleen het overbodige gruis weg”
-Michelangelo-

Zelfsturing

Persoonlijke ontwikkeling gaat voornamelijk over zelfsturing door zelfkennis en zelfinzicht. Daarvoor moet je eerst ontdekken wie je bent, bewust worden van je eigen krachten en kwaliteiten en weten welke invloed je op anderen hebt en zij op jou. Pas wanneer je dat weet, kun je jouw persoonlijke belemmeringen loslaten en recht op je doel af gaan.

Zet de eerste stappen in je persoonlijke ontwikkeling en durf je authentieke zelf te zijn. Elke weg die je inslaat is een nieuw leerproces. Bij persoonlijke ontwikkeling draait het om het veredelen van datgene wat in je kern reeds aanwezig is, continuïteit en het vinden van balans. Met voldoende zelfkennis en zelfinzicht is het gemakkelijker om je persoonlijke effectiviteit te vergroten en daadwerkelijk je doelen te bereiken.

 

“When we are no longer able to change a situation,

we are challenged to change ourselves”

 -Viktor Frankl-

 

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijke ontwikkeling is een voortdurend proces. Niet alleen wij als individu, maar ook onze omgeving verandert constant. Door ons te blijven ontwikkelen zijn we in staat om met veranderingen mee te buigen.

Inzicht in ons eigen handelen, onze denkbeelden, overtuigingen, verwachtingen, dilemma’s en kwaliteiten, maakt ons krachtig en uniek. Dit komt onze persoonlijkheid ten goede, waardoor wij in staat zijn juiste acties te ondernemen om onze doelen te bereiken. Zo creëer je een eigen Persoonlijke Zelfsturende Gedachte©.

 

lees hier 8 redenen waarom Persoonlijke Zelfsturende Gedachte© belangrijk is

 

 

Zelfbewustzijn

Loop je op dit moment in je leven vast? Heb je geen duidelijk doel voor ogen en wil jij je echte drijfveren achterhalen? Wellicht ben je succesvol en gaat het zakelijk prima, maar mis je een bepaald enthousiasme en voel jij je leeg van binnen. Misschien heb je vaak onenigheid met je omgeving en mis je een goede balans tussen zakelijk en privé.

Al deze voorbeelden geven een eerste aanzet tot zelfbewustzijn. Je hebt focus nodig en moet misschien wel een paar knopen doorhakken. Vanuit Reszet wil ik graag met jou over al je dilemma´s sparren en hierin jouw onafhankelijk klankbord zijn.

 

 

 

Zelfvertrouwen

Er zijn ongetwijfeld dingen die je graag wilt veranderen. Uit ervaring weet ik dat het invullen van dergelijke wensen tot meer ontspanning en zelfvertrouwen leidt. Haal het maximale uit jezelf op een manier die goed bij je past en laat je niet teveel leiden door wat anderen van je verwachten of verlangen.

Het zou toch fijn zijn om elke dag te doen wat je het liefste doet en daar ook je geld mee verdienen? Mensen te helpen op een manier waar jijzelf ook energie van krijgt en je voldaan en trots te voelen van hetgeen je gedaan hebt?

Als coach en trainer is het mijn overtuiging dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen handelen en de invulling van zijn leven. Persoonlijke ontwikkeling is de zoektocht naar je eigen identiteit en laat zien wie jijzelf bent. In een persoonlijk coachingstraject help ik je graag bij deze zoektocht.

 

Vind hier 8 argumenten voor Persoonlijke Zelfsturende Gedachte©