logo
 

Tools

Over de persoonlijkheid type ALTI test met krachtenrapport

De Alert Type Indicator (ALTI) is een persoonlijkheid type test, gebaseerd op de psychologische typetheorie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung (1875-1961). Jung observeerde allerlei mensen en kwam tot de conclusie dat het menselijk gedrag niet willekeurig is…

 

Met de ALTI test krijg je antwoord op vragen als:

 

 • Welk type ben ik?
 • Wat is mijn natuurlijke stijl en voorkeur?
 • Hoe kan ik binnen een team effectiever functioneren?
 • Hoe kan ik beter samenwerken?
 • Hoe word ik gemotiveerd?

 

De ALTI test is een korte en krachtige test die je meer vertelt over jouw persoonlijkheidstype en die van anderen. De test gebruikt daarbij, net als de de Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®) de vierlettercode om de zestien verschillende types aan te duiden.

 

Met deze ALTI test ontdek je je sterke punten, je unieke talenten en je competenties waarmee je je kunt ontwikkelen en persoonlijk en professioneel kunt blijven groeien.

 

Over KOAN PI

KOAN Pi testen worden o.a. gebruikt voor loopbaanbegeleiding, managementontwikkeling, coaching en teamevaluatie en schetsen eenrealistisch beeld van iemands persoonlijkheid met een sterk voorspellend karakter in gedrag. De resultaten van de KOAN PI testen bieden op maat uitgewerkte persoonlijkheidsrapporten die specifiek en gedetailleerd op jouw persoonlijkheid ingaan.

Er zijn twee testen van KOAN PI waar ik mee werk:

 

 • de Leiderschapstest KOAN PI
 • de Persoonlijkheidstest KOAN PI

 

Over de Leiderschapstest KOAN PI

 

 

Voor wie

De Leiderschapstest KOAN PI is voor leidinggevenden en voor mensen in leidinggevende rollen. Het heeft als doel je leidinggevend vermogen te versterken vanuit je persoonlijkheid, je krachten en je aandachtspunten.

 

 

Nuttig

De Leiderschapstest KOAN PI is nuttig voor professionele ontwikkeling. Zowel voor leidinggeven, coaching & development als voor HR voor werving & selectie en interne mobiliteit. De test legt de nadruk op aspecten die er toe doen als je een leidinggevende positie bekleedt of de intentie hebt je daarvoor professioneel te ontwikkelen.

 

 

Leiderschapstest KOAN PI test geeft antwoord op

 • Ben ik strategisch?
 • Ben ik organisatie/business minded?
 • Hoe ga ik om met teams en mensen?
 • Kan ik de organisatie vorm geven?
 • Heb ik politiek inzicht?
 • Heb ik oog voor verandering en kan ik die aansturen?

 

Je ontvangt

Je ontvangt het KOAN PI leiderschapsrapport in twee delen:

 

 • Deel 1: Met tien krachten waarop jij verder kunt bouwen in je persoonlijke groei als zelfsturende leider
 • Deel 2: Met vijf aandachtspunten die voor jou een belemmering kunnen vormen in je groei als zelfsturend leider

Over de Persoonlijkheidstest KOAN PI

 

Voor wie

De Persoonlijkheidstest KOAN PI is voor HR managers, leidinggevenden en teamleden van zelfsturende teams.

 

Nuttig

Deze persoonlijkheidstest helpt je bij het doorgronden van je eigen persoonlijkheid en van die van een ander. De persoonlijkheid van teamleden, een medewerker, een collega, een kandidaat, een manager, een leidinggevende. Vooral nuttig voor HR-managers of W&S-specialisten bij de keuze van de juiste kandidaat. De persoonlijkheidstest KOAN-PI is een goed onderbouwde persoonlijkheidstest met een sterk voorspellend karakter op toekomstig gedrag.

 

De test geeft antwoorden op

Deze test beschrijft een breed scala aan persoonlijkheidsaspecten aan de hand van diverse schalen die verdeeld zijn over vijf klassen:

 

 • Resultaatgerichtheid
 • Zelfsturing
 • Methodiek
 • Sociale gerichtheid
 • Openheid

 

 

Je ontvangt

De resultaten van de test ontvang je gebundeld in een op maat gesneden persoonlijkheidsprofiel rapport.

 

Enneagram

Het Enneagram is een eeuwenoud model. De naam betekent in het Grieks zowel ‘negen punten’ als ‘beweging’. Men denkt dat het een paar duizend jaar geleden geleden is ontstaan in het Midden-Oosten. Omdat het zo oud is, krijgt het model iets mystieks en mysterieus. Laat je daar niet door weerhouden. Het is namelijk nog steeds een actuele en bruikbare methode om meer inzicht te krijgen in jezelf.

 

Het Enneagram beschrijft negen verschillende types mensen. Ze onderscheiden zich door patronen in hun denken, voelen en doen. Het Enneagram vertelt je iets over je zwakke en sterke punten en je drijfveren. Het wordt daarom ook vaak door managers gebruikt om meer inzicht te krijgen in de mensen aan wie ze leidinggeven en om mensen beter samen te laten werken.

 

 

 

Competentietest

Een organisatie beschikt over bepaalde kerncompetenties. Dit zijn competenties die de organisatie nodig heeft om hun doel te bereiken. Van deze kerncompetenties worden de competenties afgeleid waarover de werknemers moeten beschikken. Als een organisatie hun werknemers hier niet op selecteert zal het doel ook niet gehaald worden. Omdat iedere organisatie andere doelen heeft, verschilt het per organisatie welke competenties zij in jou zullen zoeken.

 

Dankzij de competentietest wordt meteen duidelijk wat de sterke kanten zijn van een kandidaat. Ook de zwakke kanten komen hieruit naar voren. Door middel van de competentietest is de kans voor de organisatie groter dat zij de juiste persoon aannemen. Het is vanzelfsprekend dat een organisatie veel baat heeft bij het aannemen van een werknemer waarbij de competenties aansluiten op dat gene wat hij of zij moet doen. Ook voor jou heeft dit voordelen. Je zult sneller succesvol worden als je een baan hebt die bij jou competenties aansluit. Het resultaat gaat natuurlijk samen met de resultaten van de persoonlijkheidstest en praktijksimulaties.